Όροι

 
 
 
ΛΟΜΒΑΡΔΑΣ
Μελισσοκομική Μονάδα - Μέλι Ικαρίας


Το νησί του Ικάρου στο βορειοανατολικό αιγαίο στην Ικαρία, εδρεύει η μελισσοκομική επιχείρηση του Λομβαρδά Ευάγγελου, επιχείρηση η οποία προέρχεται από την παραδοσιακή μελισσοκομία που ασκούσαν οι Καριώτες, σε συνδυασμό με άλλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ένα μεγάλο μέρος τους είχαν την οικόσιτη μελισσοκομία για τις διατροφικές ανάγκες, αλλά και των παραγώγων, όπως το κερί κ.λπ.

Σήμερα η μελισσοκομική μονάδα μας μετράει τρεις γενιές. Την αρχή έκανε ο παππούς Νικόλαος Λομβαρδάς μεταφέροντας τις κυψέλες του με γαϊδούρια κια καϊκια από το βουνό στην Νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.
 

 

 

 
 
 
 
Γερές βάσεις ήρθε για να βάλει ο υιός Μανώλης με την αντικατάσταση των πήλινων χαστριών (Ικαριώτικες πήλινες κυψέλες) σε ευρωπαϊκές κυψέλες. Έτσι ανάπτυξε την μελισσοκομική τεχνογνωσία και δραστηριοποιήθηκε σε αυτόν τον τομέα για πολλά χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια τη σκυτάλη της έχει παραλάβει ο Βενιαμίν της οικογενείας, Ευάγγελος Λομβαρδάς, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα, βάζοντας νέες τεχνικές στην ήδη υπάρχουσα εμπειρία και με εξελιγμένα μηχανήματα παραδίδει το άριστο μέλι της Ικαριακής γης και στον πιό απαιτητικό πελάτη.

Τέλος, η επιχείρηση διατηρεί και μικρό κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα στην θέση “Αρμενιστής” έχοντας προτεραιότητα το μέλι της μονάδας μας.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και προτίμησή σας όλα αυτά τα χρόνια και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, παρέχοντας σας προϊόντα υψηλής ποιότητας.
 

 

 
 
 
 
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ
είναι το μέλι μας αλλά και όλα τα προϊόντα μας να γίνουν ευρέως γνωστά σε
όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.